​GARANTIE SI RETUR

Cumparatorul are dreptul sa se retraga din Contract, respectiv sa returneze un Bun sau sa renunțe la un Serviciu, în termen de 14 zile calendaristice, fara invocarea niciunui motiv si fara a suporta alte costuri decât cele de livrare. Astfel, potrivit OUG nr 34/2014, perioada de returnare a unui Bun sau renunțare la un Serviciu expiră în termen de 14 zile de la:
    – ziua în care Cumparatorul intră în posesia fizică a ultimului Bun – în cazul în care Cumparatorul comandă printr-o singură comandă produse multiple care vor fi livrate separat
    – ziua în care Cumparatorul intră în posesia fizică a ultimului Bun sau a ultimei piese – în cazul livrării unui produs care constă din mai multe loturi sau piese

Conditii de acordare a garantiei

1. Termenul de garantie este oferit de:

FALQUON GmbH (denumită în continuare: FALQUON) oferă cumpărătorului, pe lângă garanția negrevată de sarcini în temeiul legii, o garanție care acoperă rezistența la abraziune a suprafeței pardoselii (15 ani pentru uz casnic, 3 ani pentru uz comercial).


Aceasta se extinde de la data achiziționării și acoperă produsele după cum urmează:

2. Garantia se acorda conform legislatiei romane in vigoare la data cumpararii, se aplica numai daca produsul este folosit corespunzator (in concordanta cu instructiunile de folosire) si este valabila numai insotita de factura de cumparare si certificatul de garantie, ambele in original.

3. Pardoselile FALQUON sunt considerate o imbinare excelenta a calitatii cu aspectul optic, existand o mare varietate de designuri in ceea ce priveste lemnul si piatra folosite. In intreaga lume, pardoselile FALQUON sunt cunoscute pentru proiectarea, fabricarea si fiabilitatea lor, precum si pentru angajamentul personal luat pentru asigurarea unei garantii echitabile. Standardele de productie sunt strict respectate si controlate.

Pentru pardoselile FALQUON se ofera garantie care acopera defectele de material si de productie, in functie de uzul pardoselilor, si anume privat sau comercial.

In caz de pretentii privind garantia trebuie prezentate cel putin factura originala datata. Garantia este valabila pentru primul utilizator / primul cumparator al pardoselii, care se considera a fi cel trecut pe factura originala.

In cazul in care pretentiile privind garantia sunt indreptatite, FALQUON fie va repara, fie va inlocui pardoseala. In orice caz, cumparatorul este obligat sa nu monteze placile de parchet laminat care in mod evident prezinta defecte.

FALQUON trebuie instiintat despre aceste placi de parchet laminat defecte in decurs de 7 zile de la data cumpararii. Dupa expirarea acestui termen nu se mai primesc reclamatii. Garantia isi pierde valabilitatea la produsele care au fost montate fara respectarea instructiunilor de montare de la FALQUON sau fara a se fi folosit in acest scop accesoriile de la FALQUON.

4. Certificatul de garantie acopera:

- Uzura: FALQUON garanteaza ca in conditii normale de utilizare pardoselile FALQUON rezista la uzura

- Rezistenta la pete: pardoselile FALQUON sunt rezistente la pete de vin rosu, ketchup, mustar etc.

- Apa: pardoselile FALQUON sunt intr-o mare masura rezistente la apa. Totusi acest produs trebuie montat numai in interior. Daca se doreste o protectie optima, preventiva impotriva umezelii, trebuie folosit de jur imprejurul camerei, pe tot perimetrul acesteia silicon 100% etans la apa. Acest mod de lucru trebuie folosit in incaperile bogate in umezeala (fara a se limita la acestea), ca de exemplu bucatarii, holuri si altele asemanatoare (cu exceptia bailor, saunelor, piscinelor). Daca totusi ajunge apa pe pardoseala este important sa fie stearsa imediat. Pentru a se asigura montarea durabila, sigura, stabila si rezistenta (si de asemenea la utilizare intensiva) imbinarile pot fi lipite corespunzator cu clei.

5. Situatii care duc la iesirea din garantie a produsului

Nu acopera daunele provocate de:

- Modul de lucru incorect

- Accidente sau utilizare nepotrivita sau incorecta

- Uzura anormala ca de exemplu deteriorari provocate de pantofi cu tocuri cui

- Insuficienta protejare de pietre, nisip sau alte material care zgarie, sau freaca

- Pagube provocate de apa ca urmare a umezelii abundente in plansele de beton, a presiunii hidrostatice, inundatie provocata de frigidere sau altele asemanatoare, chiuvete, masini de spalat vasele, spargere de tevi de apa, catastrofe naturale

- Mod de lucru defectuos sau montarea placilor de parchet laminat fara a se respecta in mod corespunzator instructiunile noastre de montare

- Defecte provocate de aspiratoare precum si de altele ca de ex. fotolii de birou din material dur sau metal si / sau rotite de mobile

- Defecte provocate de urina animalelor de casa si / sau alte materiale corozive si / sau de lustruit si frecat

- Defecte provocate de utilizarea produselor de curatat (daca este murdar tare ajunge sa se stearga cu o laveta umeda si foarte bine stoarsa, daca nu este foarte murdar este suficienta stergerea uscata)

6. Se exclude de la aceasta garantie:

FALQUON exclude orice forma de eventuale daune ulterioare si alte feluri de daune, si nu le va compensa. Prin aceste daune se inteleg toate pierderile si costurile sau pagubele care nu apar exclusiv la pardoseala, ci ar putea fi o posibila consecinta ulterioara a unor defecte ale pardoselii. FALQUON nu recunoaste nici o garantie implicita sau derivate, cu exceptia acelora care sunt cuprinse in scris in aceasta declaratie de garantie. Prezenta garantie este valabila numai daca instructiunile FALQUON de montare si de intretinere a parchetului laminat au fost respectate.

7. In cazul defectarii produsului, cumparatorul va trebui sa trimita o mostra a produsului defect catre Sildan Import Export SRL printr-un curier rapid (Cargus, Fan Courier, Dragon Star etc.) pentru a fi putea trimis la producator in Germania in vederea efectuarii de teste in laborator.

8. Garantia furnizata nu afecteaza drepturile statuale ale consumatorului prin legislatia aplicabila in vigoare ( legea 449/2003; OG 21/1992) si nici drepturile consumatorului in raport cu dealer care decurg din contractul de vanzare cumparare.

*CERTIFICATUL DE GARANTIE NU ESTE TRANSMISIBIL

​RETUR

1. doar cutiile de parchet/plinte nedeschise, cu folia perfect intacta pot fi returnate
2. marfa se returneaza EXCLUSIV paletat, pe un singur palet, infoliat si strans/legat bine in cel putin 6 puncte pentru a impiedica miscarea cutiilor in timpul transportului
3. returnarea se face EXCLUSIV folosind firma de curierat Dragon Star, http://curierdragonstar.ro/
4. Destinatar Sildan Import Export SRL, persoana de contact Hermina Hirschi, telefon 0744 752 119
5. Adresa destinatie: SEDIUL Dragon Star din Targu Mures
6. Costul transportului se preia de catre destinatar, livrare fara suma ramburs
7. dupa receptionarea coletului si verificarea integritatii cutiilor va comunicam suma totala de rambursat
8. ne indicati un cont IBAN in LEI unde sa vi se returneze banii in termen de 48 de ore de la verificarea coletului